top of page

Biologia altfel: 18-22 decembrie 2023


Proiectul "UMF - O altfel de discuție", coordonat de prof. Ioana Bohotineanu



Proiectul "UMF - O altfel de discuție" a avut loc în prima zi a săptămânii "Școala altfel". În cadrul acestei întâlniri inedite, tinerii studenți sau rezidenți ai UMF "Gr. T. Popa" le-au împărtășit elevilor CNI despre facultatea de medicină, admitere și despre experiența de student.



Întâlnire cu rezidenți anul III:

Alexandra Zavoi - cardiologie

Iacob Agnes - neurologie

Tarcau Bogdan - dermatologie



Întâlnire cu studenți UMF, anul II



Întâlnire în Laboratorul de Biologie cu rezidenți și studenți în anul I și II


Curând, vom reveni și cu parerile elevilor participanți la activitate! 🙂


Acordarea primului ajutor! - Activitate în cadrul proiectului "Biologia Altfel"


Cunoașterea tehnicilor de prim ajutor premedical este de neprețuit atât pentru noi, cât și pentru comunitate. Aceste cunoștințe ne oferă posibilitatea de a asista, dar mai mult decât atat, de a salva viața persoanelor care au nevoie de ajutor. Abilitățile de prim ajutor pot fi aplicate acasă, la școală sau în locurile publice.


Mâinile noastre pot salva vieți, de aceea, în săptămâna "Școala Altfel", la Colegiul Național Iași, sub coordonarea prof. Ioana Bohotineanu, s-a desfășurat un atelier de prim ajutor.

Rareș Ioniță, fost elev al CNI și actual student al facultății de medicina din Iași, voluntar de 5 ani la Crucea Roșie, a fost invitat să instruiască elevii cu privire la tehnicile esențiale de prim ajutor. Mulțumim, Rareș, pentru disponibilitate și dedicare!



Sesiunea I - elevii clasei a VI-a D



Sesiunea II - clasele a X-a

 

Link către "Prezentare UMF Iași":



Link către prezentarea medicilor rezidenți:



Link către formularul de feedback - "Acordarea primului ajutor!"


 Biologia-arta cunoasterii vieții 

  Biologia reflectă necesitatea fiinţei umane de a se cunoaşte pe sine prin înţelegerea vieţii, în sens general. Pornind de la etimologia cuvântului (bios=viaţă (gr.), logos= ştiinţă(gr.)), observăm că întreaga creaţie umană, animată de progresul tuturor ştiinţelor, ar fi imposibilă în absenţa ei.

  Amintind numai câteva dintre ramurile sale, precum anatomia, ecologia, biologia celulară, botanica şi zoologia, înţelegem că biologia este indispensabilă existenţei noastre, omul fiind nevoit să înţeleagă mecanismele funcţionale ale lumii vii pentru a se integra armonios în cadrul acesteia. Aventura cunoaşterii umane se identifică parţial cu studiul biologiei, elucidarea misterelor universului nostru fiind asemenea elucidării misterelor vieţii.

    Ştiinţa devine, astfel, o adevărată artă prin care neobosita curiozitate cercetează şi creează, deopotrivă; o artă care destăinuie secrete nebănuite, uimind prin multitudinea şi complexitatea formelor în care se manifestă viaţa; o artă în care creatorul devine creaţie, iar creaţia devine creator. Un pictor zugrăveşte un peisaj, un scriitor publică o carte, un compozitor face cunoscută o nouă melodie... dar omul, biolog prin dorinţa de cunoaştere, este rodul propriei sale cercetări necontenite.

 SEARCH BY TAGS: 
 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival

 RECENT POSTS: 
bottom of page