Cum pasiunea devine cariera
Pasiunea mea pentru biologie a inceput inca din clasa a 9-a, cand am descoperit genetica si am participat la Olimpiada de Biologie. Am ajuns la faza nationala unde am ocupat locul 9. Asa a inceput sa se contureze o frumoasa poveste care mi-a condimentat anii de liceu, m-a invatat ce inseamna munca si sacrificiul pentru implinirea visurilor mele. Am invatat sa-mi organizez eficient timpul, sa exploatez la maxim resursele si sa-mi prioritizez actiunile. Am realizat totodata cum un aparent esec poate fi mai tarziu o buna lectie pentru un salt spre succes. De-a lungul anilor pozitia mea in clasamentul national al Olimpiadei de Biologie a continuat sa creasca. In clasa a 12-a m-am reintalnit cu genetica iar rezultatul a atins apogeul. Premiul I la Olimpiada Nationala de Biologie si prima pozitie de calificare in lotul largit de pregatire pentru Olimpiada Internationala a incununat un parcurs de succes.
In momentul de fata sunt studenta in anul 2 la Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si constat mereu cat de mult ma ajuta informatiile acumulate din perioada participarilor la olimpiada de biologie. Studiul constant la acel nivel al competitiei iti ofera enorm de multe notiuni peste nivelul manualului de admitere, care se vor dovedi utile in anii de facultate. Pe langa asta, te obisnuieste cu stilul medicinist de a asimila informatia si vei fi surprins in anul 1 cand vei vedea cat de eficient esti, obisnuit fiind sa inveti cantitati mari de materie intr-un timp scurt. Dupa aproape doi ani inca sunt multe notiuni pe care le stiu din liceu la diverse materii, retin mai repede si mai usor informatia si reusesc sa ma organizez eficient, rezultatele fiind pe masura. Stiu care sunt punctele mele forte, materiile pe care le voi prinde usor si cele la care va trebui sa aloc mai mult timp. Si totul pentru ca am reusit sa-mi construiesc deja o baza solida.
Si poate ce-i mai important, participarea la Olimpiada Nationala iti ofera avantajul de a avea mereu langa tine un mentor, un dascal dedicat profesiei sale care sa te indrume , sa aiba raspuns la toate intrebarile tale si sa te motiveze sa continui. Nu pot fi indeajuns de recunoscatoare doamnei mele profesor pentru implicarea si sprijinul oferit in toti acesti ani. Ca un ultim sfat, ce obisnuieste si dumneaei sa le spuna mereu elevilor: invatati!