top of page

A doua zi a proiectului


Proiectul nostru continua, am parcurs deja a doua etapa catre finalizarea sa: asamblarea panourilor si pregatirea materialelor. De multe ori, in spatele oricarui eveniment se afla activitati nestiute de publicul larg, dar fara de care proiectul nu ar putea avea loc. Astazi, ne propunem sa patrundem in culise, sa vedem pregatirile facute pentru concursul de aranjamente florale, un amestec inedit de munca si distractie. Totul a inceput in jurul orei 14, cand voluntarii intrau in laboratorul de biologie, zarind pe o masa cateva poze. Curand, s-au organizat echipe avand roluri bine determinate, ceea ce a sporit considerabil randamentul, insa si numarul pozelor parea ca a crescut. Fiecare fotografie a parcurs un drum, initiatic, am putea spune, inainte de a-si merita locul pe panou. Pornita din talentrul creator al unui artist pasionat, ea trecea pe la echipa care decupa, apoi pe la cea care atasa passepartout-urile, pentru ca, in final, sa fie lipita o eticheta cu numele si clasa micului fotograf. Poate parea o munca usoara, si chiar este atunci cand rezulatul, o colectie unica de talente imortalizate, o incununeaza.


 Biologia-arta cunoasterii vieții 

  Biologia reflectă necesitatea fiinţei umane de a se cunoaşte pe sine prin înţelegerea vieţii, în sens general. Pornind de la etimologia cuvântului (bios=viaţă (gr.), logos= ştiinţă(gr.)), observăm că întreaga creaţie umană, animată de progresul tuturor ştiinţelor, ar fi imposibilă în absenţa ei.

  Amintind numai câteva dintre ramurile sale, precum anatomia, ecologia, biologia celulară, botanica şi zoologia, înţelegem că biologia este indispensabilă existenţei noastre, omul fiind nevoit să înţeleagă mecanismele funcţionale ale lumii vii pentru a se integra armonios în cadrul acesteia. Aventura cunoaşterii umane se identifică parţial cu studiul biologiei, elucidarea misterelor universului nostru fiind asemenea elucidării misterelor vieţii.

    Ştiinţa devine, astfel, o adevărată artă prin care neobosita curiozitate cercetează şi creează, deopotrivă; o artă care destăinuie secrete nebănuite, uimind prin multitudinea şi complexitatea formelor în care se manifestă viaţa; o artă în care creatorul devine creaţie, iar creaţia devine creator. Un pictor zugrăveşte un peisaj, un scriitor publică o carte, un compozitor face cunoscută o nouă melodie... dar omul, biolog prin dorinţa de cunoaştere, este rodul propriei sale cercetări necontenite.

 SEARCH BY TAGS: 
 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival

 RECENT POSTS: 
bottom of page