top of page

Atelierele tematice ART ANTIPA


Ateliere tematice de desen şi pictură pentru copii, tineri și adulți.

Anul acesta, in perioada 15 Februarie-5 Aprilie,Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” vă invită la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. În cadrul acestui atelier veți studia după colecţiile permanente ale Muzeului exponate, mulaje şi documentări (fotografii, albume cu animale, imagini macro, etc.) pentru a putea studia şi observa mai uşor subiectul prezentat. Subiectele alese sunt din fauna României şi fauna mondială; ele sunt structurate pe module tematice.

Ateliere

15 februarie 2015

Atelier de Valentine’s Day – Ibisul, Peștele voal și maimuțica leu roșcată​

1 martie 2015

Atelier de Mărțișor – Rame în culori de primăvară – fluturi, gărgărițe

8 martie 2015

Atelier de 8 Martie – Tablou floral

5 Aprilie 2015

Atelier de Paști – Iepurele – compoziție decorativă

Grupe de vârstă

GRUPA 1: COPII 5-8 ANI

între 10.00 – 11.15.

GRUPA 2: COPII 9-14 ANI

intre 11.30 -12.45.

GRUPA 3: TINERI SI ADULTI

între 13:00 -14:30.

Fiecare grupă poate avea maximum 15 participanți.

Pentru mai multe detalii,accesati link-ul de mai jos:

http://www.antipa.ro/art-tematic


 Biologia-arta cunoasterii vieții 

  Biologia reflectă necesitatea fiinţei umane de a se cunoaşte pe sine prin înţelegerea vieţii, în sens general. Pornind de la etimologia cuvântului (bios=viaţă (gr.), logos= ştiinţă(gr.)), observăm că întreaga creaţie umană, animată de progresul tuturor ştiinţelor, ar fi imposibilă în absenţa ei.

  Amintind numai câteva dintre ramurile sale, precum anatomia, ecologia, biologia celulară, botanica şi zoologia, înţelegem că biologia este indispensabilă existenţei noastre, omul fiind nevoit să înţeleagă mecanismele funcţionale ale lumii vii pentru a se integra armonios în cadrul acesteia. Aventura cunoaşterii umane se identifică parţial cu studiul biologiei, elucidarea misterelor universului nostru fiind asemenea elucidării misterelor vieţii.

    Ştiinţa devine, astfel, o adevărată artă prin care neobosita curiozitate cercetează şi creează, deopotrivă; o artă care destăinuie secrete nebănuite, uimind prin multitudinea şi complexitatea formelor în care se manifestă viaţa; o artă în care creatorul devine creaţie, iar creaţia devine creator. Un pictor zugrăveşte un peisaj, un scriitor publică o carte, un compozitor face cunoscută o nouă melodie... dar omul, biolog prin dorinţa de cunoaştere, este rodul propriei sale cercetări necontenite.

 SEARCH BY TAGS: 
 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival

 RECENT POSTS: 
bottom of page