Caută
  • bioartwebsite

Retrospectiva "Flori de Toamna"


Orientul ne îndeamnă prin învățăturile lui Mathma Gandhi la un interesant exercițiu de autoperfecționare: “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Cu toții ne dorim, probabil, o societate în care oamenii oferă naturii respectul cuvenit. Și totuși, simțim că efortul nostru, oricât de mare, ar rămâne fără ecou, s-ar stinge imediat fără să aducă vreo schimbare durabilă. E greu de anticipat impactul unei inițiative, dar este simplu de prevăzut ceea ce se va întâmpla în lipsa ei: nimic.

Prima ediție a Proiectului “Flori de Toamnă” și-a propus să fie o astfel de inițiativă, izvorâtă din dorința și necesitatea de a responsabiliza tinerii cu privire la relația dintre om și natură. Timp de trei zile, participanții și voluntarii deopotrivă au încercat să privească toamna prin ochii luminoși ai artei, iar rezultatul a fost o colecție de fotografii și numeroase aranjamente florale, foarte dificil de jurizat datorită calității lor.

Privind dincolo de produsele realizate, prima ediție a reprezentat un act de cunoaștere. Mai întâi, cunoașterea unei naturi atât de diferită față de cea pe care o vedem în orașele murdare și poluate, iar apoi descoperirea în sine a unei creativități care poate învinge orice obstacol. Iar dacă atitudinea primitoare și spiritul de echipă nu au fost suficiente pentru a-i convinge pe cei mici că datorăm multe naturii, atunci efortul depus și rezultatele impresionante i-au convins cu siguranță.

Ediția de anul trecut a reprezentat un pas pe drumul către lumea pe care noi o dorim. De câți mai este nevoie ? Probabil că nu ști niciodată răspunsul și totuși continuăm să sperăm. Anul acesta, “Flori de Toamnă” revine cu forțe proaspete, gata sa le arate celor tinerilor de ce este vitală ocrotirea naturii.


0 afișare

© 2019 by BioArt. Proudly created with Wix.com     Creat de Cosmin Astefanei , Anusca Popa Ioan Armand   Profesor Coordonator: Ioana Bohotineanu       Mentinut de Rusu Eduard,  Sava Alina

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now