top of page

Cu pași mici către succes...


Deși este doar primul an în care s-a desfășurat un astfel de proiect, acesta a luat amploare într-un timp scurt și s-a popularizat printre elevii atât de gimnaziu, cât și de liceu. Ideea inițială a fost atât înflorirea interesului elevilor spre materia biologie, cât și încercarea de a învața anumite aspecte ale botanicii într-un stil interactiv. În timpul proiectului "Flori de toamnă" copiii au putut aduna diferite flori și fructe de sezon cu ajutorul cărora la sfârșit au facut aranjamente florale și au facut diferite fotografii cu tema Toamna, astfel lăsându-și imaginația să zboare. Ce au învațat? În primul rând, au învățat să lucreze ca un grup unitar, unde, deși erau idei diferite, și-au facut noi prieteni și au dus la bun sfârșit un proiect; de asemenea au avut ocazia de a-și arăta talentele de fotografi în devenire. Astfel, împreună am realizat o activitate frumoasă, care sperăm că se va repeta de acum în colo în fiecare an, astfel devenind o tradiție a Colegiului Național Iași. Mulțumim tuturor claselor care s-au implicat în activitate, mai ales 5F și 8D care au fost alături de noi atât ca voluntari cât și ca participanți. De asemenea, vă așteptăm la premierea fotografiilor și a aranjamentelor florale pe care le-ați realizat. Toate produsele finale au fost realizate cu atenție și a fost foarte greu să le jurizăm din punct de vedere obiectiv, dar am reușit până la urmă și suntem foarte bucuroși de acest lucru. Vă mulțumim înca o dată foarte mult pentru participare, ați făcut o treabă minunată și sperăm să ne vedem la anul!!! ^^


 Biologia-arta cunoasterii vieții 

  Biologia reflectă necesitatea fiinţei umane de a se cunoaşte pe sine prin înţelegerea vieţii, în sens general. Pornind de la etimologia cuvântului (bios=viaţă (gr.), logos= ştiinţă(gr.)), observăm că întreaga creaţie umană, animată de progresul tuturor ştiinţelor, ar fi imposibilă în absenţa ei.

  Amintind numai câteva dintre ramurile sale, precum anatomia, ecologia, biologia celulară, botanica şi zoologia, înţelegem că biologia este indispensabilă existenţei noastre, omul fiind nevoit să înţeleagă mecanismele funcţionale ale lumii vii pentru a se integra armonios în cadrul acesteia. Aventura cunoaşterii umane se identifică parţial cu studiul biologiei, elucidarea misterelor universului nostru fiind asemenea elucidării misterelor vieţii.

    Ştiinţa devine, astfel, o adevărată artă prin care neobosita curiozitate cercetează şi creează, deopotrivă; o artă care destăinuie secrete nebănuite, uimind prin multitudinea şi complexitatea formelor în care se manifestă viaţa; o artă în care creatorul devine creaţie, iar creaţia devine creator. Un pictor zugrăveşte un peisaj, un scriitor publică o carte, un compozitor face cunoscută o nouă melodie... dar omul, biolog prin dorinţa de cunoaştere, este rodul propriei sale cercetări necontenite.

 SEARCH BY TAGS: 
 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival

 RECENT POSTS: 
bottom of page