top of page

A treia zi a proiectului


A 3-a zi de proiect a fost marcata de talente, distractie, munca intensa si rezultate pe masura in cadrul atelierului. Incepand cu orele 14:00, voluntarii “Flori de toamna” au pregatit spatiul de lucru in laboratorul de biologie, au aranjat sala si au pus materialele pe mese. Pana la ora 14:30, toata lumea era adunata si am dat drumul activitatii prin prezentarea proiectului si a regulilor de lucru. Pe parcursul atelierului, participantii au dat dovada de multa ingeniozitate si creativitate, utilizand cu indemanare frunzele, florile, fructele si elementele decorative puse la dispozitie. Ideile bune se tineau lant, asa ca am fost nevoiti inclusiv sa improvizam si sa cerem ajutor personalului din scoala pentru diverse ustensile. In acest timp, am fost bucurosi sa primim vizita doamnelor director printre noi. Spre final, a avut loc expunerea creatiior, plecarea candidatilor si jurizarea lucrarilor concomitent cu jurizarea concursului de fotografie. Toate ca toate, aceasta zi a fost extrema de reusita si productiva, intrucat lucrarile realizate au completat ultima piesa din cadrul expozitiei de toamna. Multumim mult voluntarilor si felicitari tuturor participantilor !


 Biologia-arta cunoasterii vieții 

  Biologia reflectă necesitatea fiinţei umane de a se cunoaşte pe sine prin înţelegerea vieţii, în sens general. Pornind de la etimologia cuvântului (bios=viaţă (gr.), logos= ştiinţă(gr.)), observăm că întreaga creaţie umană, animată de progresul tuturor ştiinţelor, ar fi imposibilă în absenţa ei.

  Amintind numai câteva dintre ramurile sale, precum anatomia, ecologia, biologia celulară, botanica şi zoologia, înţelegem că biologia este indispensabilă existenţei noastre, omul fiind nevoit să înţeleagă mecanismele funcţionale ale lumii vii pentru a se integra armonios în cadrul acesteia. Aventura cunoaşterii umane se identifică parţial cu studiul biologiei, elucidarea misterelor universului nostru fiind asemenea elucidării misterelor vieţii.

    Ştiinţa devine, astfel, o adevărată artă prin care neobosita curiozitate cercetează şi creează, deopotrivă; o artă care destăinuie secrete nebănuite, uimind prin multitudinea şi complexitatea formelor în care se manifestă viaţa; o artă în care creatorul devine creaţie, iar creaţia devine creator. Un pictor zugrăveşte un peisaj, un scriitor publică o carte, un compozitor face cunoscută o nouă melodie... dar omul, biolog prin dorinţa de cunoaştere, este rodul propriei sale cercetări necontenite.

 SEARCH BY TAGS: 
 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival

 RECENT POSTS: 
bottom of page