top of page

Evaluare Nationala 2015


Evaluarea Nationala la nivelul clasei a VI a la Matematica si Stiinte ale naturii va avea loc pe data de 3 iunie 2015.

Centrul National de Evaluare si Examinare , din subordinea Ministerului Educatiei, este institutia care va elabora testele, caietele cadrului didactic si fisele de evaluare. Subiectele de la aceste evaluari de final de clasa sunt in concordanta cu programele scolare, au un nivel mediu de dificultate si un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale.

Accesand acest link puteti vizualiza programa evaluarii nationale 2015

http://media.rtv.net/other/201409/mate-info-ro-3042-programa-pentru-disciplina-matematica--evaluarea-nationala-2015_95555200.pdf

Testele pentru Evaluarea Nationala la finalul Clasei a VI-a sunt structurate astfel:

​ Acest test vizeaza evaluarea unor competente din aria curriculara "Matematica si Stiinte ale naturii" (Matematica + Fizica + Biologie)

Evaluarea dureaza cate 60 de minute. Evaluarile se desfasoara in timpul orelor de curs, un functie de programul fiecarei scoli. La clasa a VI-a, comisiile judetene trebuie sa stabileasca un interval orar unic pentru desfasurarea testelor, pentru toate scolile din judet. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/evaluare-nationala-2015-anunt-important-de-la-edu-ro-pentru-elevi-metodologie-si-calendar_190622.html#ixzz3Rv14suRv


 Biologia-arta cunoasterii vieții 

  Biologia reflectă necesitatea fiinţei umane de a se cunoaşte pe sine prin înţelegerea vieţii, în sens general. Pornind de la etimologia cuvântului (bios=viaţă (gr.), logos= ştiinţă(gr.)), observăm că întreaga creaţie umană, animată de progresul tuturor ştiinţelor, ar fi imposibilă în absenţa ei.

  Amintind numai câteva dintre ramurile sale, precum anatomia, ecologia, biologia celulară, botanica şi zoologia, înţelegem că biologia este indispensabilă existenţei noastre, omul fiind nevoit să înţeleagă mecanismele funcţionale ale lumii vii pentru a se integra armonios în cadrul acesteia. Aventura cunoaşterii umane se identifică parţial cu studiul biologiei, elucidarea misterelor universului nostru fiind asemenea elucidării misterelor vieţii.

    Ştiinţa devine, astfel, o adevărată artă prin care neobosita curiozitate cercetează şi creează, deopotrivă; o artă care destăinuie secrete nebănuite, uimind prin multitudinea şi complexitatea formelor în care se manifestă viaţa; o artă în care creatorul devine creaţie, iar creaţia devine creator. Un pictor zugrăveşte un peisaj, un scriitor publică o carte, un compozitor face cunoscută o nouă melodie... dar omul, biolog prin dorinţa de cunoaştere, este rodul propriei sale cercetări necontenite.

 SEARCH BY TAGS: 
 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival

 RECENT POSTS: 
bottom of page