Caută
  • Ioana Iliescu

Jurnalul verde


Green Week este un proiect desfasurat in cadrul saptamanii de activitati extrascolare, organizat si coordonat de doamna profesoara Ioana Bohotineanu cu ajutorul si sprijinul Agratei si al Consiliului Scolar al Elevilor. Grupul tinta a fost alcatuit atat din gimnaziu cat si din liceu, clasele selectate fiind cele ale doamnei profesoare .

Green Week a reusit odata cu timpul, sa devina o traditie pentru scoala noastra, inca de la prima editia avand un succes remarcabil . Ceea ce si-a propus chiar de la inceput, a fost sa reuseasca sa imbine invatarea din mediul non-formal cu natura, si astfel sa ofere sustenabilitate in implicarea noii generatii in mediul inconjurator. Asumandu-si acest scop, proiectul isi propune sa ofere posibilitatea generarii unei mentalitati "verde" ca proces prin care sa educam si sa invatam elevii ceea ce inseamna grija fata de mediul inconjurator. Am incercat asadar, sa imbinam latura teoretica cu cea practica, luand in considerare si componenta esentiala dezvoltata, si anume comunicarea. In editia din anul scoalar 2014-2015, proiectul Green Week a fost organizat sub forma unor ateliere desfasurate printr un sistem care sa sporeasca eficacitatea si intelegerea cat mai dezvoltata . Astfel, s-au realizat grupe de elevi care s-au implicat in plantarea gazonului in curtea scolii, si grupe care au avut sarcina de a observa plantele de afara, ca mai apoi sa realizeze o fisa de caracterizare e speciei obervate . S a urmarit deci atat aplicare cat si consolidarea cunostintelor acumulate la ora de biologie . Sub indrumarea doamnei profesoare, am reusit si 'ïnfrumutesarea spontana" a activitatii intrucat in cadrul schimbului de experienta desfasurat in acelasi timp, am fost bucurosi sa gazduim si un grup de elevi francezi, curiosi si implicati de asemenea. Cat despre feedback, vom tine in continuare cont de sfaturile elevilor, care au sugerat o impartire a sarcinilor mai exacta, si le multumim celor care au fost incantati sa participe la proiectul Green Week.

Multumiri si toata recunostinta doamnei profesoare Ioana Bohotineanu !


0 afișare

© 2019 by BioArt. Proudly created with Wix.com     Creat de Cosmin Astefanei , Anusca Popa Ioan Armand   Profesor Coordonator: Ioana Bohotineanu       Mentinut de Rusu Eduard,  Sava Alina

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now