Caută
  • Stefan Obada

Ziua Internationala a Mediului


Ziua Internationala a Mediului se desfasaoara in fiecare an in data de 5 iunie si este un prilej pentru fiecare din noi de a ne manifesta in sensul protectiei ecologiei Pamantului.

Cand si cum a aparut aceasta zi? A fost instituita la Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anul 1972, la conferinta de la Stockholm. Acualmente, aceasta zi reprezinta cea mai importanta componenta a programelor de ecologizare internationale.

De ce Ziua Ecologiei? Aceasta zi este menita miscarilor cu caracter pro-ecologice atat din partea institutiilor publice, cat si din partea cetatenilor. Este ziua in care dovedesti ca iti pasa de Planeta ta !

Ce se intampla pe 5 iunie? In primul rand, mass-media are intotdeauna un cuvant de spus in aceasta zi. Se organizeaza emisiuni si se redau documentare stiintifice pe tema efectului uman asupra mediului. Astfel, ni se amintesc daunele pe care le aducem patrimoniului nostru natural si suntem indemnati sa protejam natura.

Apoi, ONG-urile si asociatiile locale desfasoara miscari de informare (de ex. flashmob-uri si conferinte). Dintre acestea amintim in Iasi, “Expozitia Cartii de Mediu” organizata de Biblioteca Centrala si Expozitia interactiva “Ce faci tu pentru un mediu mai curat” organizata de Agentia pentru Protectia Mediului.

Ce poti face tu? Ia intitiativa ! Implica-te ! Incepe prin a te implica in programele locale si prin a face cunoscute problemele mediului in grupurile tale de prieteni. Spune-le despre cum afectam natura si ce ar trebui sa faca pentru a nu polua; de exemplu anul acesta tema zile s-a intitulat :“7 Miliarde de visuri. O singură planeta. Consumă responsabil.”

De ce este importanta aceasta zi? Mereu auzim de distrugerea habitatelor naturale, poluarea aerului, rarefierea stratului de ozon si de obligatia noastra de a rezolva acesta probleme pentru un viitor sanatos. Totul depinde de ceea ce facem, de la infima aruncare a unei hartii la cosul de gunoi in loc de spatiul verde, pana la ample miscari de oprirea a taierii padurilor amazoniale. Ziua Mediului este ziua in care “ar trebui” devine “facut”, ziua in care ne amintim ca natura este casa noastra.

Afla mai multe !

  • http://www.unep.org/wed/

  • http://en.wikipedia.org/wiki/World_Environment_Day

  • http://www.mmediu.ro


0 afișare

© 2019 by BioArt. Proudly created with Wix.com     Creat de Cosmin Astefanei , Anusca Popa Ioan Armand   Profesor Coordonator: Ioana Bohotineanu       Mentinut de Rusu Eduard,  Sava Alina

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now